Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MALINÓWKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg.
spirytus 80 %, 1/2 l.
cukier 75 dag.
wódka 1/2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: MALINÓWKA

Maliny oczyścić, umyć, przesypać do gąsiora i zalać spirytusem i ½ wódki. Odstawić na 14 dni w ciepłe miejsce. Płyn przecedzić, zlać do butelek. Owoce zasypać cukrem i odstawić na ok. 7 dni. Ustały z owoców płyn zlać, dodać drygą część wódki i pierwotnie zlany płyn. Zamknąć odstawić na ok. 30 dni. Przelać przez gazę do butelek, odstawić w ciemne miejsce. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 05.06.2012 07:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak