Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout z jajek i awokado na endywii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
awokado 1/2 szt
szczypiorek 10 gaązek
rosół warzywny 150 ml
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
sól
chilli w proszku szczypta
sałata endywii 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z jajek i awokado na endywii

Jajka ugotować na twardo, przestudzić polewając zimną wodą, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Miąższ awokado obrać ze skórki, pokroić w plasterki, szczypiorek opłukać, osuszyć, drobniutko posiekać. Rosół podgrzać, zagęścić mąką, lekko przestudzić, nie przerywając mieszania dodać śmietanę, ostrożnie włożyć plasterki jajek. Ragout przyprawić do smaku solą i chilli w proszku. Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w cieniutkie paseczki. Przełożyć z plasterkami awokado na talerz. Dodać ragout, posypać szczypiorkiem, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak