Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 1 szt
sól do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki rozbijamy tłuczkiem i ugniatamy z mąką, jajkiem, solą i proszkiem do pieczenia. Formujemy ruloniki i tniemy na małe kosteczki. Jeśli ciasto będzie rzadkie trzeba dodać trochę mąki. Gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch. Polecam podawać do sosu, gulaszu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 09.01.2013 22:26
lubię kopytka
Katarzyna59 01.11.2012 10:58
smaczne
dorotka0000025 19.08.2012 16:22
lubie
Gosia20 08.08.2012 08:50
dawno robiłam ... dobrze sobie przypomnieć :)
Gosia20 08.08.2012 08:50
dawno robiłam ... dobrze sobie przypomnieć :)
olkaaa 30.05.2012 08:14
extra
[email protected] 10.04.2012 11:05
smaczne
Ada-Gaba 07.02.2012 07:39
przepadam
calliope 04.11.2011 08:40
bardzo je lubię :)
rutynka 10.10.2011 13:06
oj tak odsmażane są pycha!
Ela15 13.06.2011 07:06
super danie, zwłaszcza odsmażane na drugi dzień:)
iza15 07.05.2011 21:52
moje ulubione z czasów dzieciństwa
caroline1983 10.04.2011 21:13
Dobre :)
Krystyna32 10.03.2011 18:48
pycha !!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak