Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z ryby miecza

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 garść
cytryna 1 szt
sól, pieprz do smaku
oliwa 6 łyżek
ryba 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z ryby miecza

Mięso ryby zwinąć w folię i włożyc do zamrażalnika na godzinę. Krótko przed wyjęciem ryby, wyłożyć liściami szpinaku 4 talerze. Cytrynę drobno posiekać i wycisnąć sok. Wymieszać w małej salaterce 3 łyżki soku z cytryny z niewielką ilością soli i pieprzu. Dodać oliwęi ubijać trzepaczką do uzyskania kremowej konsystencji sosu. Rybę pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć na liściach szpinaku i pokroić sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 20.09.2011 21:29
fajne;)
darus 20.07.2011 11:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak