Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety zawijane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
plastry żółtego sera 2
pieczarek 200 g
orzechów włoskich 100 g
śmietany 1/2 szklanki
zielona pietruszka - -
olej - -
sól - -
pieprz - -
mąka - -
jajko 1
sezamu 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety zawijane

Rozbite mięso z piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, polożyć na nie plaster żółtego sera, łyżkę uduszonych na maśle grzybów, trochę pokruszonych orzechów włoskich, zwinąć rulon, spiąć długim patyczkiem lub związać nicią, panierować w mące wymieszanej z sezamem i w jajku. Obsmażyć w głębokim tłuszczu, podlać niewielką ilością zimnej wody, dusić ok 25 min, dodać śmietanę (koniecznie gęstej, kwaśnej), dusić jeszcze 5 min. Posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 17.03.2011 12:37
:)))))
suzana 09.03.2011 20:50
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak