Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w terrinie z groszkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonego zielonego groszku 300g
smietana 18% 200ml
przepiórczych jajek 12
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 lyzeczki
szuszonej miety 1 lyzeczka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w terrinie z groszkiem

groszek zalej wrzatkiem odstaw na 5 min.
odcedz przelej lodowata woda ,zostaw kilka szt do dekoracji a reszte zmiksuj ,jesli masa bedzie bardzo gesta dolej kilka lyzek wody , jajka ugotuj i obierz , zelatynę rozpuść w polowie szklanki wrzatku wymieszaj ze zmiksowanym groszkiem . mus przypraw mieta sola i pieprzem .2/3 przełóż do formy keksowej wyłożonej folia spoywcza wcisnij jajka do masy wstaw do lodówki na 30 min ,pozostały mus wymieszaj ze smietana i przełóż na tężejącą warstwę . przed podaniem schłódz cała noc w lodówce :) pycha !!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 04.07.2011 20:30
wyśmienite
Kuchareczekjeden 21.06.2011 09:16
fajny przepis
teresa18 09.05.2011 21:45
pomysłowe danie
ewelina/bunia 29.04.2011 21:27
ciekawe
stokrotka 13.04.2011 07:07
ciekawy przepis
accee 15.03.2011 23:36
Smaczne
Margo1 13.03.2011 17:57
interesujący przepis
alaaa 12.03.2011 20:01
rewelacja
Robert10 11.03.2011 11:35
ciekawe
Kate131 11.03.2011 08:46
szalejesz!
Krystyna32 10.03.2011 18:43
pycha
Edyta38 09.03.2011 19:42
zamiast suszonej miety mozna dodać świeże zioła np bazylię lub estragon:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak