Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z wątróbką drobiową na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbek drobiowych 150 g
mleko 1/2 szklanki
jajek 6
rodzynek 60 g
migdałów 60 g
cukru 1 łyżka
sól - -

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z wątróbką drobiową na słodko

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zmielić w marzynce. Wątróbkę umyć, zmielić w maszynce. Rodzynki sparzyć gorącą wodą, odczekać 5 min, migdały sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki. W misce rozgnieść migdały, rodzynki i żółtka, dodać cukier i odrobinę soli i mleka. Białka ubić na sztywną pianę. Wątróbkę wymieszać z masą rodzynkwą i pianką. Połączyć z farszem, dodać pianę i delikatnie wymieszać. Zapiekać ok 10 min w twmp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 09.03.2011 19:49
Ciekawe połączenie wątróbki z migdałami i rodzynkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak