Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak dowolna ilość, najlepiej wybrać
sól, pieprz do smaku
smietana 18% do smaku
czosnek ząbki
woda odrobina
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak na ciepło

Na samym początku rozpuścić w rondelku masło, dodać mrożony szpinak i mieszać co jakiś czas, aż całkowicie się rozpuści(można dodać do niego odrobinę wody). W międzyczasie czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do szpinaku dodać czosnek, przyprawy i śmietanę. Wszsytko ze sobą gotować przez kilka minut. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 09.03.2011 19:04
Najlepiej wybrać szpinak mrożony w liściach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak