Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 150 gram
miód 30 gram
mąka 10 gram
schab bez kości 0,6 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKAMI

Schab nasmarować solą, pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie odstawić w chłodne miejsce na ok 24 godziny. Następnie schab obtaczać w mące, włożyć do naczynia żaroodpornego z tłuszczem, wstawić do rozgrzanego piekarnika i zrumienić. Piec skraplając co jakiś czas wodą, potem wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia do naczynia dodać namoczone śliwki. Podawać na półmisku w sosie własnym. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak