Racuszki z ryżu

Racuszki z ryżu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    16 dag
  • jajka

    4 szt
  • śmietana

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    10 g
  • cukier waniliowy

    5 dag
  • cukier puder

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • ryż

    40 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z częścią cukru waniliowego i 2 łyżkami cukru pudru, dodać śmietanę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ryż, sól i dobrze wymieszać. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać łyżkę mleka. Ubić pianę z białek i lekko wymieszać z ciastem. Łyżką kłaść racuszki na gorący olej i smażyć na rumiano. Posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andzia1977

29.11.2011 22:06
fajne

Babciagramolka

09.03.2011 18:00
Racuszki ryzowe na słodko to cos dla moich wnuków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat