Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z farszem grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka cielęca 1,5 kg
pieczarki 300 g
grzyby suszone 4
cebula biała
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
twaróg 200g (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z farszem grzybowym

Grzybki suszone zalewamy woda i odstawiamy na parę godzin a potem gotujemy je w tej samej wodzie , jak się ugotują i będą miękkie to pokroić je drobniutko , cebulkę posiekać , pieczarki w kostkę , pieczarki wraz z cebulą podsmażyć na masełku i zdjąć z ognia . W innym naczyniu wkładamy grzyby te suszone co ugotowaliśmy i do nich dodajemy twaróg , potem dodajemy resztę składników , czyli te pieczarki , jajko, bułkę tartą 1 łyżeczkę , dodajemy też świeżo zmielony pieprz , i gałkę , sól. Mięso umyć , rozkroić w taki sposób aby farsz można nałożyć do środka i rozbić tłuczkiem, nacieramy troszkę solą , pieprzem , nałożyć farsz na mięsie zwinąć roladę obwiązać sznurkiem , usmażyć na oleju najpierw a potem włożyć do naczynia do zapiekania i pieczemy 100 minut w 200 st . Pieczemy aż zobaczymy jak mięsko zaczyna się ładnie rumienić , zrobi się soczyste i miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 24.12.2011 12:24
apetyczna
ElizaT 12.04.2011 08:56
pieczenie jak najbardziej ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak