Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
marchew 4 szt
cebula 2 szt
pietruszka 1 szt
seler mały 1 szt
pałki kurczaka 4 szt
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: duszonka

ziemniaki obrać i pokroić na plasterki, cebulę w piórka. Resztę warzyw obrać i pokroić w plasterki lub kostkę. Pałki z kurczaka doprawić, i pozostawić na około 1/2 godziny. do wysokiego naczynia żaroodpornego układać warstwami: ziemniaki, trochę warzyw, cebula, pałki,ziemniaki, warzywa. każdą warstwę warzyw lekko posypać przyprawami. kostkę rozpuścić w kubku gorącej wody. duszonkę zalać połową wywaru. wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. po ok 1/2 godziny wlać resztę wywaru. dusić jeszcze ok godziny, ale sprawdzać widelcem czy wszystko jest już miękkie, jak będzie wystawić i gotowe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak