Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem marchewkowo-pomarańczowy II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 kg
pomarańcze 2 szt
cebula 2 szt
sól, pieprz do smaku
woda 3 szkl
miód 2 łyżki
śmietana 50 ml
szczypiorek usiekany do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Krem marchewkowo-pomarańczowy II

Marchewki i cebule obrać, marchew pokroić na półplasterki, a cebulę w drobną kostkę. Następnie rozgrzać garnek z odrobiną oliwy. Obsmażyć na niej cebulę i marchewki. Wszystko doprawić solą i pieprzem do smaku. W międzyczasie dodać obrane i pokrojone na mniejsze części pomarańcze. Do gotujących się warzyw dodać pomarańcze i wlać wodę. Gotować na małym ogniu około 30 minut(do miękkości). Po ugotowaniu wlać śmietanę i wsyzstko ze sobą połączyć. Przygotowaną zupę zmiksować za pomocą blendera dodając do niej miód. Przed podaniem spróbować czy nie brakuje przypraw i posypać posiekanym szczypiorkem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak