Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z ricottą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży 0,8 kg
bulion drobiowy 8 szkl
ziemniaki 6 szt
ricotta 150 gr
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z ricottą

Szpinak umyj i odsącz. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Bulion doprowadź do wrzenia(można użyć kostek bulionowych) i włóż do niego warzywa. Gotuj na średnim ogniu, około 10 minut. Następnie blenderem zmiksuj powstałą zupę i dopraw przyprawami. Ser ricotta dopraw solą i pieprzem, a także ubij za pomocą widelca. Zupę podawaj z ubitą ricottą(można polać po łyżeczce każdemu na talerz, albo wymieszać z całą zupą).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak