Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZRAZY WOŁOWE Z musztardą na ostro

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 0,5 kg
boczek 20 dag
cebula 2
ogórki kwaszone 2
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
musztarda ostra 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZY WOŁOWE Z musztardą na ostro

Wołowinę dzielimy na cienkie plastry i rozbijamy tłuczkiem. Boczek, cebulę i ogórki kroimy w cienkie paseczki.
Mieszamy i dodajemy musztardę i przyprawy.
Farsz zawijamy w płatach wołowych i obtaczamy w mące. Obsmażamy na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.02.2011 12:55
z wołowiny, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak