Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowa ze śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1 l
śmietana 100 ml
mąka 2 łyżki
tłuszcz 2 łyżki
pieczarki 400 g
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowa ze śmietaną

pieczarki oczyścić opłukać pokrajać w paseczki usmażyć zalać wywarem ugotować na małym ogniu następnie połączyć śmietanę z mąka i dodać do zupy dodać posiekaną natkę i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 07.03.2012 16:07
doałąm do tego troszkę mumakaronu muszelek pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak