Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa maślaków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
maślaki 500 g
ziemniaki 5 sztuk
cebula 2 sztuki
tłuszcz 2 łyżki
mąka 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa maślaków

grzyby umyć oczyścić pokroić w paseczki cebulę obrać opłukać pokroić w kostkę podsmażyć dodać grzyby i dusić do miękkości pod koniec oprószyć mąką ziemniaki obrać opłukać pokroić w kostkę zalać wywarem i ugotować gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodać grzyby gotować około 5 minut doprawić do smaku dodać posiekana natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak