Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BRUKSELKI W CIEŚCIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselki 1/2 kg.
mąka 25 dag.
mleko 1 szkl.
jajko 2 sztuki
olej
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: BRUKSELKI W CIEŚCIE

Brukselki umyć, oczyścić, naciąć głąbki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzić i ostudzić. Dodać do mleka jajka, mąkę oraz sól i wszystko zmiksować. Odstawić na pół godziny. Brukselki obtaczać w cieście i wrzucać na bardzo głęboki tłuszcz. Po usmażeniu dobrze jest odsączyć brukselki z tłuszczu np. na pergaminie. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak