Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA Z INDYKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg.
białe wino 1/2 szkl.
ser ricotta 30 dag.
bekon 20 dag.
rozmaryn
masło
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA Z INDYKA

Bekon pokroić, wymieszać z serem, dodać posiekany rozmaryn, przyprawić solą i pieprzem. Pierś indyka potłuc, posmarować masą serową, zawinąć w rulon i zwinąć nicią kuchenną. Mięso posypać solą i pieprzem, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i olejem. Mięso piec w temp. 150 stopni C., podlewać co jakiś czas białym winem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 24.03.2011 15:58
smakowita szkoda że nie ma zdjęcia
Iwona51
Iwona51 14.03.2011 09:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak