Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1
mąki 1/2 szklanki
czerwonej papryki 1 łyżka
kucharka 1 łyżka
soli 1 łyżeczka
pieprzu 1/2 łyżeczki
rozmaryn 1 łyzeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce

Kurczaka pokroić na kawałki, umyć i troche osuszyć, ale powinien być dość wilgotny.Do dużego plastikowego worka wrzucić przyprawy i mąkę, wymieszać. Dodać kurczaka i podrzucając w woreczku, mieszać, aż wszystkie kawałki dobrze pokryją się mieszanką. W dużym garnku lub pateli rozgrzać 1 cm oleju. Na to układać kurczaka, smażyć po obu stronach, aż w najgrubszym miejscu bedzie biały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak