Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 2 sztuki
woda 50 ml
mąka 350 gram
Nadzienie:
kapusta kiszona 0,5 kg
cebula 2 sztuki
mąka 20 gram
olej
pieprz do smaku
kminek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
gruszki 30 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: ŁAZANKI Z KAPUSTĄ

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajka, wodę, zagnieść ciasto starannie wyrabiając. Podzielić na części, rozwałkować na cienkie placki i pozostawić do przeschnięcia. Następnie placki posypać mąką i pokroić w plastry o szerokości ok 2cm, dalej pokroić w kwadraciki. Łazanki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać ciepłą wodą.
Grzyby namoczyć, a następnie ugotować. Kapustę posiekać i zalać wywarem z grzybów, zagotować pod przykryciem. Cebulę drobno posiekać i usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, następnie połączyć z odcedzoną kapustą, łazankami oraz grzybami, doprawić do smaku pieprzem i kminkiem. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i bułką tartą. Zapiec w piekarniku. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 30.03.2011 06:36
Uwielbiam łazanki! Oj, juz mi slinka cieknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak