Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś indycza w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 1|2 kg
ryż 20 dag
ananas w puszce 4 plastrów
oliwa 1 łyżki
masło 1 łyzki
pieprz do smaku
sól do smaku
zioła do smaku
brzoskwinie w puszce 4 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś indycza w ziołach

Ryż gotujemy na sypko,pierś z indyka nacieramy przyprawami i obsmażamy z obu stron,posypujemy ziołami wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 40 min,ugotowany ryż mieszamy z pokrojonymi ananasami i brzoskwinią,pod koniec pieczenia dodajemy do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 13.03.2011 18:55
WYPROBOWALAM
Ewelina45 09.03.2011 15:35
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak