Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pascha wielkanocna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1 kg
żółtko jajek 6 szt.
cukier 25 dag
cukier waniloiwy 2 szt.
śmietana 1 mała
masło 25 dag
migdały posiekane 2 garście.
rodzynki 1 paczuszka
skórki z pomarańczy smażona 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pascha wielkanocna

Ser mielimy,rodzynki zalewamy wrzątkiem,żółtka ucieramy z cukrem,pod koniec ucierania wlewamy śmietanę i nadal ucieramy.Naczynie z masą żółtkową ustawiamy nad parą i ubijamy aż do zgęstnienia masy.Zdejmujemy z ognia nie przerywając ucierania,dodajemy porcjami masło i zmielony ser.Na koniec dodajemy posiekane rodzynki,migdały,skórkę z pomarańczy,mieszamy.Masę przekładamy do naczynia,wstawiamy w chłodne miejsce,przed podaniem kroimy na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 18.07.2011 23:16
pyszności
Ewelina45 09.03.2011 15:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak