Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serka topionego II- pikanta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
serek topiony 4 małe serki (cheddar)
sól, pieprz do smaku
grzanki do posypania
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
pietruszka do dekoracji
wino białe wytrawne 1 szkl
bulion warzywny 4 szkl
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serka topionego II- pikanta

Do garnka wlać bulion,mleko i dodać do tego topione serki. Wszystko mieszać co jakiś czas, aż zupa stanie się jednolita, a składniki się połączą. Doprawić do smaku powyższymi przyprawami. Następnie do powstałej zupki wlać wino i juz nie gotować. Na talerz wlać zupkę, posypać grzankami i zielininą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 16.03.2011 19:06
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak