Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Scabetche

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 1/2 szklanki
cebula 1
czosnek 2 ząbki
mąka 40g
ocet 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Scabetche

Zagrzać oliwę, w której smażyła się ryba, zrumienić w niej cebulę pokrajaną w talarki. Dodać drobno posiekany czosnek oraz mąkę. Mieszając rozprowadzić mąkę w tłuszczu, a gdy się zrumieni, dodać pieprz, sól i ocet. Silnie podgrzać, wlać 2 szklanki wody, starannie wymieszać i gotować na małym ogniu 6 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak