Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami i brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 łyżek
cukier puder 80 g
jajko 4 szt
jabłko 25 dag
masło 2 łyżki
brzoskwinie w puszce 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami i brzoskwiniami

Jabłko umyć,obrać i pokroić na ćwiartki,oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki.Brzoskwinie również pokroić w plasterki.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.Masło roztopić,ostudzić i dodać do żółtek.Białka ubić na sztywną pianę.Do żółtek dodać mąkę,na nią wyłożyć pianę i delikatnie wymieszać.Formę do pieczenia wysmarować masłem i wlać do niej ciasto.Owoce ułożyć na cieście.Piec 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.Ostudzony biszkopt posypać cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 16.09.2011 21:27
pycha
Dorota59 26.05.2011 10:02
pyszne
Iwona45 19.05.2011 08:58
pycha;]
Danuta8 14.03.2011 10:48
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak