Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z salami, camembertem i czerwoną fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
mąka 200 g
masło 0,5 szt
śmietana 2 łyżki
camembert 5 plastrów
salami 5 plastrów
kukurydza 2 łyżeczki
pomidor 0,5 szt
ser żółty 15 dag
przecier pomidorowy
fasola 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z salami, camembertem i czerwoną fasolą

robimy ciasto na tartę zagniatając jajo, mąkę, masło i śmietane. Odkładamy w folii na pół godziny do lodówki lub 15 min w zamrażalniku. Ciastem wylepiamy formę do tarty nakłówamy widelcem i pieczemy 25 minut w 185 stopniach. Po wyciągnięciu smarujemy przecierem, posypujemy przyprawami tartym serem, układamy salami, camembert, kukurydzę, fasolę i pieczemy 15 minut na koniec dajemy posiekane na kawałki pomidory i pieczemy jeszcze kilka minut. Podajemy z ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 09.03.2011 17:18
apetycznie wygląda
pawel6 09.03.2011 11:09
ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak