Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z rzodkiewkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 250 gram
rzodkiewka 1 pęczek
cebula biała 1 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
jogurt naturalny 2/3 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z rzodkiewkami

Szpinak umyj, usuń twarde nerwy liści. Rzodkiewkę umyj i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Wymieszaj szpinak z rzodkiewką.
Przygotuj sos: Jogurt, sok z cytryny, olej dokładnie wymieszaj i dopraw rozgniecionym czosnkiem i posiekaną cebulą. Sosem polej szpinak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 26.06.2012 08:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak