Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 50 ml
wołowina 300 g
włoszczyzna 1 opakowanie
grzyby suszone 50 g
mąka 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z mięsem

mięso umyć zalać zimn ą wodą posolić i ugotować pod koniec gotowania dodać oczyszczona włoszczyznę pokrajaną w paseczki grzybu umyć namoczyć i ugotować w tej samej wodzie miękkie mięso wyjąć pokroić w kostkę razem z grzybami połączyć z wywarem oraz śmietaną wymieszaną z mąką zagotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 25.05.2012 20:20
super
patusia 08.03.2011 22:41
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak