Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA SCHABOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
musztarda
sól
pieprz
żurawina
boczek 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA SCHABOWA

Schab rozkroić na duży płat,lekko rozbić,posolić ,doprawić pieprzem i posmarować musztardą.Przesmażone plastry boczku ułożyć na mięsie,na boczek rozłożyć żurawinę.Mięso zwinąć w roladę,obwiązać grubą nicią i obsmażyć na patelni z obu stron.
przełożyć do rękawa foliowego i piec w 200 stopniach C . 1-godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.12.2014 10:32
smacznie wygląda
pajbek 31.07.2013 15:47
Smaczne to :-)
adelajda 10.07.2013 16:10
ciekawy przepis
Wafelek2601 14.06.2013 22:53
Pyszne mięsko
Pani Domu 26.11.2012 18:39
pięknie wygląda
Krystyna32 09.03.2012 10:59
pycha
hastalavista 10.02.2012 16:03
fajne połączenie składników :)
Seba 23.12.2011 11:15
extra
Wacław 21.12.2011 08:15
pyszne mięsko !
kate.500 19.10.2011 10:37
pysznie wyglada
IZABELA29 07.08.2011 10:58
pysznie i jak wykwintnie
Justa32 06.08.2011 22:17
pyszny obiadek
alaaa 18.06.2011 19:01
jak smakuje tak jak wygląda to rewelacja
traktorek 01.06.2011 20:43
pięknie się prezentuje
ewa19a 10.05.2011 17:18
apetyczna
misia53 31.03.2011 04:57
A ja właśnie mam żurawiny....
ben-ka 09.03.2011 10:14
Z żurawinami jeszcze schabu nie jadłam - ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak