Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz zapiekany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 1 kg
mleko 1/2 szklanki
masła 10 dag
oliwy 1 łyżka
sól - -
pieprz - -
tarty ser - -
filet z dorsza 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz zapiekany

Z ziemniaków przygotować puree. Rybę gotować na wolnym ogniu 20 min, potem rozgnieść widelcem i wymieszać z ziemniakami, dodać mleko, masło, sól, pieprz. Naczynie żaroodpornewysmarować oliwą, włożyć przygotowaną masę i posypać tartą bułką i tartym serem, na wierzchu ułożyć kawałeczki masła. Wstawić do piekarnika na ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak