Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz gotowany w piwie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wegorz 1 1/2 kg
piwo 2 szklanki
cebula 2 sztuki
włoszczyzna
masło 2 łyżki
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz gotowany w piwie

Z węgorza ściągamy skórę,myjemy i nacieramy solą.Cebulę,marchew,pietruszkę i seler obieramy,płuczemy i kroimy.Warzywa zalewamy piwem,solimy,dodajemy pieprz i sok z cytryny.Gotujemy pod przykryciem,na bardzo małym ogniu przez około godzinę.Po tym czasie odcedzamy.Do wywaru wkładamy pokrojonego na plastry węgorza.Gotujemy około 30 minut na małym ogniu.Ostrożnie wyjmujemy łyżką cedzakową.Podajemy na gorąco ze stopionym masełkiem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.02.2012 12:38
pyszna rybka !
romanrafal
romanrafal 31.01.2012 14:33
?wietny
jerry1 28.11.2011 11:21
pycha
rutynka 23.11.2011 12:48
Bardzo chętnie skosztuję:)
gacopierz23 24.09.2011 16:40
jeszcze nie próbowałam takiej rybki, chętnie bym się wprosiła na taki rarytas
ronald88 09.05.2011 10:36
pyszne
Justyna Jussstiii 06.05.2011 11:39
palce lizać
Ania67 20.03.2011 18:14
wow- extra
bami 08.03.2011 20:23
Węgorza chyba jeszcze nigdy nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak