Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z ryby w jogurcie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białej ryby 1 kg
cebule 4
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól - -
nac pietruszki - -
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
jogurt 8 łyżeczek
olej roślinny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z ryby w jogurcie

Oczyszczona rybę pokroić na duże kawałki i zalać na 30 min jogurtem. Połowę cebuli pokroić w cienkie plasterki,a resztę przetrzeć na tarce i zmieszać z imbirem. Plasterki cebuli podsmażyć w oleju na złoto. Dodać przetartą cebulę, sól i na małym ogniu podgrzewać 2-3 min. Włożyć rybę i pozostałe składniki, polaćjigurtem i dusić pod przykryciem 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak