Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki meksykańskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz: 10 łyżek
mleko 1 szklanka
woda gazowana 1/2 szklanki
sól do smaku
jajko 1
mąka 1 szklanka
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki meksykańskie

Farsz robimy wg przepisu Chili con carne (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/111396/chili-con-carne.html ). Z mleka, wody, soli, jajka i mąki mieszamy ciasto. Ilość mąki może się wahać – najważniejsze, aby ciasto było lekko gęste i się łatwo przelewało. Na posmarowanej olejem patelni smażymy naleśniki. Następnie na naleśniki nakładamy farsz, zwijamy w rulonik i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch kładziemy cienkie plasterki sera i zapiekamy ok. 10 minut w temperaturze 150°C do momentu roztopienia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 14.03.2013 19:39
smaczne takie nalesniki
Kate131 10.09.2012 08:42
bardzo takie lubie a dawno nie robilam
BernadettaP 21.01.2012 16:38
Uwielbiam!
Rogalik 17.08.2011 22:34
super
Ewelina38 09.06.2011 13:21
świetny przepis
Magdalena/26Mooi 28.04.2011 16:20
swietne danie!
irenka 23.03.2011 22:33
muszą być pyszne
Dorota59 19.03.2011 20:25
oj bym takie zjadła
agnieszka137 10.03.2011 11:25
rewelacja:)
pawel6 09.03.2011 11:13
Super!
Agnieszka_B 09.03.2011 09:33
Propozycja, którą warto wypróbować - super wygląda:)
pacpaw 09.03.2011 09:14
@Jolanta te naleśniki można zrobić z mąki kukurydzianej w postaci takiej tortilli. Sądzę, że mogą być smaczniejsze :o)
Grażyna13 09.03.2011 08:28
Muszą super smakować !
Monika193
Monika193 09.03.2011 08:05
świetne te Twoje naleśniki
Jolanta_P-S 09.03.2011 07:34
pychotka, chyba te moje chili zrobię jeszcze raz specjalnie do naleśników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak