Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka
  • cebula

    5 sztuk
  • masło

    2 łyżki
  • oliwa z oliwek

    1 łyzka
  • cukier

    1/2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    wg uznania
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser żółty

    40 dag
  • bulion wołowy

    1,25 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W szerokim garnuszku rozpuść masło, dorzuć pokrojoną w cienkie plasterki cebulę. Zmniejsz ogień i smaż ok. 20 min. często mieszaj. Wsyp cukier i smaż aż cebula stanie się złocista. Oprósz cebulę mąką, chwilę duś razem, potem powoli dolej bulionu, cały czas mieszając. Dopraw do smaku i gotuj 25 minut. Bagietkę przekrój na 4 części. Skrop odrobiną oliwy z oliwek, posmaruj czosnkiem, i podpiecz na rumiano. Następnie rozlej zupę do żaroodpornych miseczek, włóż grzanki i posyp wszystko startym żółtym serem.
Wstaw naczynie do gorącego piekarnika i zapiekaj 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

07.12.2011 11:53
pyszna

agata1722

26.07.2011 21:20
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat