Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piankowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 2 puszki
galaretki kolorowe 4 opak
brzoskwinie w puszce 6 połówek
winogrona białe 1 kiść

Przepis i sposób przygotowania na: Piankowiec

Każdą galaretkę rozpuścić w ok.400 ml przegotowanej gorącej wody, ostudzić.
Schłodzone mleko ubić mikserem na piankę, podzielić na 4 części.
Każdą z nich wymieszać z 1/2 szkl.galaretki w innym kolorze.
Do tortownicy wyłożonej folią spożywczą wylewać na przemian warstwy tężejących pianek i galaretek w tym samym kolorze.
Po wylaniu każdej warstwy tortownicę wstawić do lodówki na 15 minut.
Na zastygniętej piance ułożyć cząstki brzoskwiń i połówki winogron, zalać galaretką, wstawić do lodówki na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelusia111 17.11.2011 21:27
Na pewno wypróbuję
gusia1000 04.05.2011 00:10
Dobry deser.
accee 14.03.2011 21:54
Musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak