Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik smażony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
tymianek 0,5 łyżeczki
sok z cytryny
sól
pieprz
jajko 1 szt
mąka do panierki
królik 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Królik smażony

Sprawionego królika opłukać, oczyścić z błon, pokroić na kawałki, posolić , skropić sokiem z cytryny.
Kawałki królika panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.
Gdy mięso się zrumieni, posypać pieprzem, tymiankiem, polać stopionym masłem i wstawić na 5 minut do gorącego piekarnika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 09.08.2012 22:21
na pewno smaczne
eliza135 09.08.2012 22:21
na pewno smaczne
eliza135 09.08.2012 22:21
na pewno smaczne
eliza135 09.08.2012 22:21
na pewno smaczne
gusia1000 04.05.2011 00:11
Nie jadłam go jeszcze.
accee 14.03.2011 21:54
Najs
Dorota59 08.03.2011 20:24
oj ja bym takiego króliczka spróbowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak