Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela po rybacku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela 1 kg
cebula 200 g
koncentrat pomidorowy 100 g
olej do smażenia
ocet do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela po rybacku

Makrelę odfiletować , podzielić na połówki,każdy filet ułożyć na deseczce,posmarować po wewnętrznej stronie koncentratem pomidorowym,następnie ułożyć warstwę cebuli pokrojonej w półplasterki i skropione octem,posypać pieprzem,złożyć połówki,zawinąć szczelnie w papier pergaminowy lub w folię aluminiową posmarowaną oliwą,ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika na 30 min,podawać jako danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak