Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet po parysku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z halibuta 800 g
wino białe 100 g
jajko 2 szt
mąka 100 g
pieczarki 150 g
mleko 200 g
olej 300 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet po parysku

Filety opłukać pokroić na porcje,nasolić,pieczarki opłukać i pokroić w plastry ,z mąki,mleka,jajka zrobić ciasto,osolić,do ciasta dodać pieczarki i wino,dokładnie wymieszać,ryby obficie maczać w cieście i smażyć na gorącym oleju,podawać z frytkami i salatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak