Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majeranek
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
boczek 1,5 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Boczek opłukać, osuszyć, opanierować w majeranku, soli i pieprzu.
Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie włożyć boczek na wysmarowaną tłuszczem blachę, włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stop.
Piec przez 1 godz i 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 30.04.2011 20:18
warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak