Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwasówka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 3/4 litra
sok z kwaszonej kapusty 2 szklanki
żółtko jajek 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
mąka 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kwasówka

Mąkę roztrzepać ze śmietaną,wlać do wrzącej wody i doprowadzić do zagotowania co jakiś czas mieszając.Żółtka roztrzepujemy z sokiem z kapusty i wlewamy do zupy i przyprawiamy solą nie zawsze jest to konieczne.Można podawać z gotowanym grochem lub fasolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 09.03.2011 19:13
ciekawe
1j1o1l1a1 08.03.2011 20:38
zaciekawiło mnie...nie spotkałam podobnej potrawy wcześniej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak