Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana po alpejsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
seler 300 g
ziemniaki 500 g
mleko 50 ml
mąka 2 łyżka
ser żółty 100 g
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana po alpejsku

ziemniaki umyć obrać opłukać pokroić w kostkę zalać wywarem ugotować seler opłukać zetrzeć na tarce o dużych oczkach poddusić na maśle zalać mlekiem ugotować na wolnym ogniu następnie połączyć ze ziemniakami i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak