Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pieczarki na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4 sztuki (bardzo duże)
cebula 1 szt
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki na ciepło

Pieczarki umyć, oczyścić i pozbawić nóżek. Nóżki pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem masła i przysmażyć na niej pieczarki (pokrojone nóżki)i cebulę. Doprawić do smaku. Białko ubić na sztywną masę, a natkę pietruszki drobno posiekać. Do miski dodać cebule z pieczarkami, starty ser, natkę pietruszki, a na sam koniec ubite białko. Wszystko ze sobą wymieszać i przygotowanym farszem nadziewać pieczarki. Przed podaniem zapiec około 10 minut w 220C. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak