Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka kokosowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 0,5 szklanki
mąka tortowa 2 szklanki
margaryna 0,5 kostki
budyń waniliowy 2 szt.
mleko 1 litr
wiórka kokosowe 20 dag
jaja 2 szt
margaryna 0,5 kostki
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka kokosowa

cukier, mąka jaja margarynę proszek do pieczenia wymieszać. 2 budynie i litr mleka zagotować i wystudzić. Magrgarynę roztopić, dodać wiórki wymieszane z cukrem i żółtkami, na koniec dodać ubite białko. Ciasto wyłożyć na blachę. Na ciasto budyń, a na górę masę kokosową. Piec około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak