Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarek 40 dag
cebula 1 szt
jajko 2-3 szt
słodka śmietana 1/2 szklanki
mąka pszenna 1/2 łyzki
olej
sól
pieprz
curry
czosnek 2 ząbki
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z indyka

zrobic marynate:curry,olej,sól,pieprz,czosnek.w takiej marynacie piers nie ch polezy conajmniej 2 godzinki.
wyciagnac piers i ja rozbic na taka dlugos zeby bylo mozna zrobic z niej rulon.pieczarki pokroic i udusic z cebulka.jak juz sa miekkie to odlac z nich pozostała wode.do pieczarek dodac surowe jaja,doprawic i smazyc.taki frsz rozłozyc na miesie,zwinac w rulon i zwiaza.powstała rolade zawiazac w folie aluminiowa,położyc na blaszce,podlac olejem i upiec w piekarniku.gdy ostygnie,pokroic.z pozostałych pieczarek zrobic sos dodajac make i smietane...SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.11.2011 09:04
smaczna
iwona332 22.03.2011 11:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak