rolada z indyka

rolada z indyka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarek

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • jajka

    2-3 szt
  • słodka śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1/2 łyzki
  • olej

  • sól

  • pieprz

  • curry

  • czosnek

    2 ząbki
  • indyk

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zrobic marynate:curry,olej,sól,pieprz,czosnek.w takiej marynacie piers nie ch polezy conajmniej 2 godzinki.
wyciagnac piers i ja rozbic na taka dlugos zeby bylo mozna zrobic z niej rulon.pieczarki pokroic i udusic z cebulka.jak juz sa miekkie to odlac z nich pozostała wode.do pieczarek dodac surowe jaja,doprawic i smazyc.taki frsz rozłozyc na miesie,zwinac w rulon i zwiaza.powstała rolade zawiazac w folie aluminiowa,położyc na blaszce,podlac olejem i upiec w piekarniku.gdy ostygnie,pokroic.z pozostałych pieczarek zrobic sos dodajac make i smietane...SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

19.11.2011 09:04
smaczna

iwona332

22.03.2011 11:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat