Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik w Łatki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
kakao 20 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mąka tortowa 250 gram
cukier puder 120 gram
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
jajko 1 szt.
miękkie masło 125 gram
sól 1 szczypta
Masa serowa
twaróg 1 kg.
masło 250 gram
jaja 6 szt.
cukier puder 300 gram
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
mąka tortowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik w Łatki

składniki na ciasto dokładnie ugnieść. Ciasto wstawić na jakiś czas do lodówki. 3,4 ciasta rozwałkować i ułożyć na spodzie natłuszczonej tortownicy. Składniki na masę twarogową utrzeć razem nałożyć na ciasto w tortownicy i wyrównać. Resztę ciasta skubać na kawałki układać na wierzchu tworząc łatki. piec w temp.180 stopni przez 70-80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak