Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem żółty do tortów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
żółtko jajek 4 szt
cukier puder 2 szklanki
cukier waniliowy 1,5 łyżeczki
suszony kwiat nagietka 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem żółty do tortów

Kwiat nagietka zalać 2 łyżeczkami wrzątku i odstawić na 5 minut.Odcedzić.Masło zmiksować z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.Nadal miksując,dodawać po jednym żółtku.Na koniec wlać napar z nagietka.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 21.06.2011 14:50
świetny
magical66 03.06.2011 23:14
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak