Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa z borowikami w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb pszenny 6 kromek
filety z polędwicy wołowej 6 szt
borowiki 15 dag
olej do smażenia do smaku
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z borowikami w winie

Grzanki z pszennego chleba podsmażamy na patelni i przekładamy do innego naczynia,na nie kładziemy smażone przez 5 minut filety z polędwicy wołowej.Na pozostałym tłuszczu smażymy pokrojone w plastry borowiki i zalewamy je czerwonym winem.Otrzymanym sosem zalewamy mięso i dusimy je do miękkości.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 25.06.2011 17:33
extra
RenataZ-et 20.06.2011 23:22
wyrafinowany smak
Ania67 14.06.2011 14:41
ciekawy przepis
Ania67 14.06.2011 14:40
ciekawy przepis
Krystyna32 22.05.2011 12:04
extra przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak