Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bulion imbirowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
imbir 6 plasterków
papryczka chilli 1 szt
czosnek 1 ząbek
trawa cytrynowa 1 gałązka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sos sojowy kilka kropel
olej sezamowy kilka kropel
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kolendra 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: bulion imbirowy

Bulion gotujemy z obranym i pokrojonym w plastry imbirem ,papryczką chilli,czosnkiem natką pietruszki,połamaną trawą cytrynową lub suszoną.Gotujemy pod przykryciem przez 15 min pod koniec doprawiamy sosem sojowym,olejem sezamowym solą i pieprzem.Przecedzamy przez sito i zostawiamy pod przykryciem 5 min.Bulion przelewamy do miseczek i dodajemy po jednej łyżce kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.05.2011 09:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak