Makaron sojowy moczymy w wodzie przez 10 min,następnie wkładamy go do sita i przelewamy gorącą wodą ,następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy,kroimy go na 10 cm kawałki,grzybki też zalewamy wrzątkiem moczymy przez 5 min i odcedzamy i kroimy.Do jednej miseczki wsypujemy kurkumę i curry,do drugiej wlewamy sos rybny cukier 2 łyżeczki wody i mieszamy aż cukier się rozpuści.Na rozgrzany wok nalewamy olej drobno posiekany czosnek,cebulę i trawę cytrynową,smażymy aż zmiękną,dodajemy wołowinę pokrojoną w kostkę i obsmażamy ,następnie dodajemy zawartość pierwszej miseczki i smażymy przez jedną minutę,dodajemy makaron,grzyby oraz zawartość drugiej miseczki,dobrze wszystko mieszamy,wlewamy mleko kokosowe i smażymy przez 2 min.Posypujemy orzeszkami i papryczką chilli.podajemy z sosem sojowym.